Restaurace jsou jedním z druhů podniků, u kterých se nejčastěji návštěvníci vyjadřují a chtějí o nich psát recenze. Nejen proto existuje také ohromná řada foodblogerů, kteří hodnotí nejen vybrané restaurace, ale i takové do kterých by se mohl podívat kdykoliv, i kdokoliv z nás.
Dnes se ovšem budeme věnovat tomu, na co vše byste neměli zapomenout v případě, kdy budete psát sami recenzi na navštívenou restauraci. A to nejen v případě, kdyby budete s restaurací nespokojení, ale i v případě, kdy budete naopak dokonale spokojeni.
Hlavním tématem je vždy jídlo a pití
Pochopitelně by mělo být hlavním tématem každé recenze jídlo a pití. Přeci jen, proto se do restaurací nejčastěji vracíme. U jídla a pití se snažte být opravdu výstižní, a berte v potaz, v jakém typu restaurace je. Nemůžete očekávat špičkový guláš v pizzerii, stejně tak jako v typické horské hospodě nemůžete očekávat dokonalou italskou pizzu.
S tím se pojí také výběr pití. Určitě se hodí sledovat, jak moc odráží nabídka pití téma celé restaurace, a popřípadě také jeho sortiment. Pokud jste v typické francouzské restauraci, tak určitě budete hledat degustaci vína. Naopak v typické české krčmě budete chtít dokonale natočené pivo.
Do hodnocení určitě zahrňte obsluhu a prostory
Opravdu dobré domácí jídlo vyžaduje dostatek času. Rozhodně tak není na místě hodnotit delší čekání, pokud jste s jídlem byli nadmíru spokojeni. Naopak je dobré vždycky zmínit, jak jste se v restauraci cítili, a jak se k vám chovala obsluha. To je naprosto zásadní. Kvalita servisu a prostorů je pochopitelně jednou ze součástí, které jsou v ceně jídla, a také důvodem, proč do restaurací chodíme. Jakékoliv pozitivní nebo negativní zkušenosti nejen s obsluhou, ale také s prostory, jsou tak rozhodně vítané, dodává Martina z hodnotícího portálu Aplikant.cz, který provozuje společnost 123jobs Media.
Tip redakce: Staňte se hvězdou kuchyně a potěšte své hosty novými, chutnými recepty.
https://super-zena.cz/jablka-pozitivne-ovlivnuji-imunitu-jime-je-vsak-malo/
https://fashionmagazine.cz/novy-film-z-prostredi-chorvatska-a-tater-na-place-se-setkali-naprosto-cizi-lide/
https://denikzena.cz/vino-skodi-nejmene-je-lepsi-nez-pivo-a-lihoviny/